A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soltész Rezső őszintén vallott az egészségi állapotáról: „Nagyon elfáradt a szívem”

Sokan aggódtak, miután híre ment: Soltész Rezső kihagyja a szombati Táncdalfesztivál 50+ koncertshow-t a Budapest Arénában, sőt a Szóljon hangosan az ének című sláger előadója március végéig minden fellépését lemondta – orvosi javaslatra.

„Egészségi állapotom miatt kórházi ápolásra szorultam. Az elmúlt heteket már itthon töltöttem, de orvosaim javaslatára március végéig fellépéseket nem vállalok" – írta közleményében Soltész, aki megkeresésünkre a probléma konkrét okát is elárulta.

– December első napjaiban hirtelen nagyon magas lett a vérnyomásom, 180-200 köré szaladt, ami nagyon aggasztó volt. Négy éve átestem egy értágító beavatkozáson, amelynek során két sztent került behelyezésre, ezért most megijedtem, s azonnal kardiológushoz fordultam, aki kezelésbe vett. Nagyon elfáradt a szívem, és fizikailag a teljes kimerültség jelei voltak láthatók. Le kellett mondanom az összes fellépésemet – válaszolta megkeresésünkre a Magyar Köztársasági Elnöki Aranyéremmel kitüntetett zenész.

Aggodalomra persze, semmi ok, a pihenés már az első hetekben sokat javított Rezső állapotán.

– A vérnyomásom 125–130 körül stabilizálódott, de nagyon át kell gondolnom, mennyi munkát vállalok. Az elmúlt év végén rengeteget dolgoztam, és ennek lett ez a negatív eredménye. A hosszú pihenőt közösen határoztuk, szabtuk meg az orvosaimmal. Legközelebb nőnapon láthat majd újra színpadon a közönség. Hála istennek, kezdem visszanyerni régi önmagamat, de beláttam, oda kell figyelnem magamra. Szeretném, hogy még sokáig szóljon hangosan az ének – magyarázta a Blikknek Soltész Rezső.

Az aggodalmaskodást a művész is érthetőnek tartja, hiszen korábban maga mondta: a munka konzerválja.

– Lelkileg és fizikailag is azért vagyok ilyen friss, mert nem unatkozom. Kell egy feladat, egy cél – nyilatkozta öt éve az Itthon van otthon hírportál interjújában a zenész, aki négy magazin, a Fotó és Video, a Zenész, a Médiatechnika és a Sztereó Sound & Vision alapító főszerkesztője, de szakirányú kiállításokat is szervez, továbbá főállású férj és nagyapa, a fellépésekről nem is beszélve.

A haja is nyert

Az egykori Corvina együttes énekes-basszistája 50 évvel ezelőtt vált szólistává, de csak azt követően figyeltek fel rá, hogy családi fodrászuk javaslatára begöndöríttette a haját, majd S. Nagy István (†81) szövegíróval megírták a Szóljon hangosan az ének című táncdalt, és a 81-es Táncdalfesztiválon ezzel indult. A közös szerzemény 2. lett, de Soltész előadói díjat is kapott, a pulifrizura pedig népszerűvé vált.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések