A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Breaking: eladja az állam az ikonikus magyar márkát!

Eladja a hollóházi porcelángyárat az MNV Zrt.

Az MNV Zrt. eladásra hirdette meg december 19-én a több mint 240 éves múltra visszatekintő, a hungarikumok gyűjteményébe tartozó hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó céget, a Hollóházi Porcelán Kft. 100 százalékos üzletrészét – írja a Napi.hu az Elektronikus akciós rendszerben közzétett árverési hirdetményre hivatkozva. Ugyan a cég honlapján semmi nem utal arra, hogy privatizálni akarják a céget, arra viszont igen, hogy kiárulták év végén a készletet: a raktáron lévő portékákhoz akár 40 százalékos kedvezménnyel is hozzá lehetett jutni.

A 30 millió forint jegyzett tőkéjű Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészeinek 175 millió forint a kikiáltási ára. A licitálóknak 2020. január 10-ig 43,75 milliós árverési biztosítékot kell utalniuk az MNV-nek, csak ezután tehetik meg ajánlatukat, amit 400 ezer forintonként emelhetnek. Licitálásra január 14-16. között van lehetőség.

A befektetőnek hungarikumként meg kell őriznie a hollóházi porcelángyártást, és fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja részére díjfizetés ellenében a Hollóháza védjegy használatát üzleti, piaci tevékenységéhez. A vevő a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó engedélyével adhatja el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések