Powered by Jasper Roberts - Blog

Börtönben marad a férfi, aki varázsdohányt árult a Hős utcában

Egy hónappal meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyagokkal kereskedett Budapesten, a X. kerületi Hős utcában - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A végzés egyelőre nem végleges.

Ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, egy 19 éves férfi a kőbányai Hős utcában 2017 augusztusa és 2018 áprilisa között „biofű” és „varázsdohány” fantázianevű új pszichoaktív anyagot árult a családtagjaival együtt. A gyanúsított az eljárásban korábban elrendelt bűnügyi felügyeletéből tavaly márciusban megszökött – a nyomkövető eszközt levágta magáról –, de a rendőrség újból elfogta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság egyelőre nem végleges végzésével egy hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását az eljárásban való részvétel biztosítása és bűnismétlés megakadályozása miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a négy férfi – a 43 éves G. Róbert, a 19 éves G. Gábor, a 25 éves G. Máté és a 31 éves D. Boldizsár – ellen új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben elkövetett visszaélés miatt folyik nyomozás. A dílerek 2016-tól egészen 2018 nyári elfogásukig mintegy 2900 adag új pszichoaktív anyagot adhattak el – közölték.

0 Megjegyzések