A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztrál pokol: saját viharokat generál a pusztító bozóttűz

Egyre rosszabb a helyzet az Ausztráliában tomboló bozóttűz miatt, ami mostanra már saját időjárást generál maga körül.

A Science Alert számolt be arról, hogy a napok óta pokoli tűzvész pusztít Ausztráliában, ami a meteorológusok szerint már saját viharokat generál maga körül, ami csak ront az amúgy is kétségbeejtő helyzeten. A megállíthatatlan tűzvihar miatt a szakértők úgy vélik, hogy egy ideig még biztosan nem tudnak megálljt parancsolni a pusztításnak.

A füstviharfelhők 16 kilométer magasban alakultak ki a tűz hője miatt még a hét elején. Noha sok esetben ez segíthetne is, hiszen a csapadék elolthatná a lángokat, a most generált viharok azonban csak súlyosabbá tehetik a helyzetet, ugyanis a parázs széthordása, valamint a villámok csak további tüzekhez vezetnek.

Bureau of Meteorology, Victoria on Twitter

Pyro-cumulonimbus clouds have developed to altitudes over 16km in East #Gippsland this afternoon. These fire-induced storms can spread fires through lightning, lofting of embers and generation of severe wind outflows #VicWeather #VicFires https://t.co/gZN6sC7meU

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések