Hirdessen itt

Ausztrália fellélegezhet: szakad az eső a déli partokon

A hosszú hónapok óta tartó bozót- és erdőtüzek után hétfőn esni kezdett Ausztrália dél-keleti részén – írja a BBC, hozzátéve: a hőmérsékletcsökkenés ellenére még nem szabad fellélegezni.

Január első hétvégéjén a világ lélegzetvisszafojtva követte az Ausztráliából érkező aggasztó híreket, amelyek szerint az október óta tartó bozót-és erdőtüzek egyre nagyobb károkat okoznak a dél-keleti partokon. Egyes hírek szerint ugyanis a hétvégén akkora volt a baj, hogy az ország történetében először tartalékos katonák bevonására is szükség volt a már több mint fél milliárd állat és 21 ember életét követelő , közel 5,5 millió hektárt felégető tüzek oltásában.

Hosszú idő után először, hétfőn hajnalban azonban végre jó hírek érkeztek:Melbourne-től Sydney-ig szakad az eső Ausztráliában. A déli partokon ezért ismét a legalacsonyabb fokú riasztás lépett életbe.


A hivatali szervek azonban arra figyelmeztették az embereket, a hétfői csapadék és hőmérsékletcsökkenés ellenére még senkinek nem szabad hátradőlni, keddtől ugyanis ismét visszatér a perzselő forróság.

„A ma reggel arról szól, hogy összekapjuk, kifújjuk magunk a hétvége után, továbbá arról, hogy az otthonaikból menekülésre kényszerülő embereket biztonságba helyezzük” – mondta Új-Dél-Wales miniszterelnöke, Gladys Berejiklian.

A katasztrófa sújtotta területeken ugyanis további több tízezer embernek kellett elmenekülnie és több száz ház, otthon veszett oda a hétvége során, amikor Sydney-től nem messze már 48,9 Celsius fokos hőmérséklet is mértek.

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

Mi a fenéért teszitek a baloldali margóra azokat a zavaró vackokat?!
Unknown üzenete…
Nézzetek már rá az AccuWeather vagy más időjárásjelentésre!!!! Szerencsétlen ausztrál állatok szenvedésén akartok nézettséget szerezni?!?!?! Meg a kényszerített megosztással?! Nem szégyenlitek magatokat ?!