A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A reformátusok is tiltakoznak Nímandmüller rasszista kijelentései ellen

A Magyar Református Presbiteri Szövetség mintegy 15 ezer magyarországi – és 30 ezer Kárpát-medencei – presbiter férfi és nő nevében tiltakozik Niedermüller Péter (DK) VII. kerületi polgármester ATV-ben elhangzott „megbélyegző, kirekesztő, gyűlöletkeltő, keresztyéneket gyalázó” kijelentése ellen.

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Niedermüller Péter közelmúltban elhangzott nyilatkozatára reagálva azt írta, hogy a református presbiterek a helyi közösségek önkéntes tisztségviselői, akik felvállalva keresztyén identitásukat a társadalom építő tagjai, és nem „rémisztő képződmények”.

Niedermüller Péter az ATV január 23-i műsorában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a „nemtudoménmik”), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. (…) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések