A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 szuperzöldség a zsigeri zsír ellen: ha nehezen megy le a hasadról a felesleg, ezekből egyél sokat

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, komoly betegségek forrása is lehet, így jobb minél hamarabb tenni ellene.

A has körüli zsírpárnák amellett, hogy sok nő életét megkeserítik, komoly egészségügyi problémák kialakulásához is hozzájárulhatnak, így jobb minél előbb megszabadulni tőlük.

A viszcerális, azaz a zsigeri zsír a hasi háj legveszélyesebb fajtája, hiszen a fő szerveket körülölelő, felhalmozódott zsírfelesleg gátolja a belső szervek vér- és nyirokkeringését is, ami olyan súlyos betegségekkel is összefüggést mutat, mint a 2-es típusú diabétesz, a stroke, a magas vérnyomás vagy a szívbetegségek, ezért fontos minél hamarabb tenni ellene.

Szuperzöldségek hasi háj ellen

Felülésekkel semmit nem tehetsz a makacs hasi zsír ellen, néhány szuperegészséges étel viszont segít felvenni a harcot ellene, természetesen a fogyást elősegítő kalóriabevitel mellett. A leveles, zöld zöldségek például amellett, hogy alig tartalmaznak kalóriát, A- és C-vitaminban gazdagok - ezek a gyulladás csökkenéséréért is felelősek -, magas folsavtartalmuk pedig amellett, hogy hozzájárul a kedvező anyagcsere-folyamatokhoz és a bélrendszer helyes működéséhez, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és szabályozza a vércukorszintet is, amelynek kilengései szerepet vállalnak a hasi zsírraktározásért.

Mutatjuk, mit tegyél a tányérra, hogy megszabadulj a hasi párnácskáktól!

1. A spenótból készült ételek jelentősek foszfor-, kálium-, kalcium- és magnéziumtartalmuk miatt is - ezek mindegyike szükséges a kiegyensúlyozott emésztéshez és a fogyás beindulásához.

2. Nem véletlenül mondják, hogy a spárga az egyik legjobb zsírégető zöldség: rostokban igen gazdag, ezáltal jótékonyan hat az emésztésedre, valamint kordában tartja a koleszterinszintet is, ami szoros összefüggésben áll a túlsúllyal.

3. Az articsókában található flavonoidok és a szeszkviterpén-laktonok elsősorban emésztési zavarok, felfúvódás esetén segítenek. Foszforban, kalciumban, magnéziumban, káliumban gazdag forrás, kiváló vízhajtó, a benne található folát pedig a bélflóra helyreállításában vesz részt.

4. Alacsony kalóriatartalma és magas élelmi rosttartalma miatt a kelkáposzta remek választás a zsigeri zsír ellen, hiszen felpörgeti az anyagcserét, salaktalanítja a szervezetet, és vízhajtó hatással bír.

5. A kalóriában szegény, ám tápanyagokban gazdag vörös szárú mángold átmossa a bélrendszert, így - sok folyadék fogyasztása mellett - a fogyókúrádat is kedvezően befolyásolja.

6. A brokkoli anyagcsere-serkentő, és káliumtartalma jelentős, mivel kihajtja a szervezetedben felgyülemlett vizet, ami a puffadásért felelős, így könnyen megszabadulhatsz a hastájékon kialakult párnácskáktól.

7. A borsó, a bab, a lencse, a csicseriborsó, azaz a hüvelyesek fogyasztása telítettséget okoz, kalóriatartalmuk pedig ideális a fogyáshoz. Rostjaik segítségével megszüntetik a székrekedést, és gyorsítják a belek mozgását.

8. A káposzta kitakarítja a bélrendszert, valamint A- és C-vitamin-tartalmának köszönhetően csökkenti a zsigeri zsír által keletkezett gyulladásokat a szervezetben. Savanyított formában nagyon jót tesz az emésztésnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések