A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaklatási botrány: a Katona József Színház elutasítja a rágalmakat, a társulat kiáll Máté Gábor igazgató mellett

A Katona József Színház társulata közleményt adott ki, melyben elállnak a valótlan állításon alapuló vádaktól.

„A budapesti Katona József Színház teljes társulata ezúton utasít vissza minden nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást, amit a színház és Máté Gábor ellen indítottak politikai erők” - olvasható nyilatkozatukban. Kiemelik, hogy a Gothár-szexbotrányban a vezetőség a társulat támogatásával, a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el.

„Felnőtt emberekként színházunkban nyíltan kommunikálunk, semmilyen kényszerítő erő alatt nem álltunk és nem állunk. A színház minden valótlan híresztelés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket” - írják, továbbá leszögezik:

"a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látják biztosítottnak."

Szerintük felháborító, hogy ma Magyarországon egy az eljárásrendnek eleget tevő vezetőt nyilvánosan meghurcoljanak. A színház társulata határozottan elutasítja a rágalmakat és a stigmákat, melyek szerint a színház "zaklató" vagy "bűncselekményeket eltussoló".

„Mivel erre hivatkozva a kormányzat épp az egész magyar színházi életet – függetleneket és kőszínháziakat – akarja ellehetetleníteni, arra kérünk mindenkit, aki az általunk képviselt értékek mellett áll, akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni, hogy december 9-én, hétfőn este 18 órakor a Városháza előtt jelenlétével fejezze ki szolidaritását társulatunk és a magyar kulturális élet egésze mellett.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések