Csupán pár hozzávaló kell a finom vendégváróhoz.
Az ünnepek idején megszaporodnak a vendégségek, és akár látogatóba mész, akár te fogadsz vendéget, mindig jó, ha készülsz valami sós vagy édes finomsággal, ami rabul ejti az ízlelőbimbókat, ugyanakkor gyors és pofonegyszerű a kivitelezése. Ilyen a sütés nélküli, 10 perc alatt összedobható mézeskalácsgolyó is, ami isteni vendégváró lehet az utolsó pillanatra.
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
4 evőkanál méz
3 evőkanál sárgabaracklekvár
5 dkg vaj
1.5 dl tej
2 evőkanál fahéj
A FORGATÁSHOZ
4 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat a fűszerekkel keverd össze, majd add hozzá a lekvárt, a mézet, a szoba-hőmérsékletű vajat és a kevés tejet. Jól formálható tésztát gyúrj belőlük. Ha van otthon egy kis darált dió vagy mazsola, azzal is megspékelheted a masszát. Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázz, amit a végén kakaóporban hempergess meg. Tetszés szerint némelyiket olvasztott csokival is díszítheted, úgy még különlegesebb.
0 Megjegyzések