A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb vérfagyasztó részletek: a szerető apa szerepében tetszelgett a győri gyerekgyilkos

Vélhetően közös sírba temetik azt a két gyermeket, akiket a hétvégi láthatáson H. Gábor megfojtott. A két lányt és a kisfiút az édesanyjuk vitte a sittről szeptember végén kiszabadult férfihoz, hogy vele töltsék a hétvégét Győrben.

Vasárnap valami történt, s az apa ámokfutásba kezdett. Miután a férfi a 13 éves lányt és a 10 éves fiút az ágyon megfojtotta, a szoba ajtaját bezárta, majd a zuhanyzóban egy lepedőre felakasztotta magát.

A hatéves kislány hosszú órákig volt összezárva halott testvéreivel, az anyjának a telefonban annyit mondott, hogy nem mozdulnak a testvérei, és valami piros van az arcukon. A rendőrök az apát a zuhanyzóban, a kövön találták meg.

A Szombathely mellett élő nagymama kisírt szemmel idézte fel a Blikknek, hogy unokái nemrégiben látogatták meg őt. Együtt kiballagtak a temetőbe, virágot vittek a nagypapa sírjára.

– Az interneten olvasgatva döbbentem rá, hogy az én unokáimat ölte meg az apjuk. Képtelen vagyok felfogni, hogy nincsenek többé – mesélte sírva lapunknak Margitka (61). – Mindig féltettem Ancsát a férjétől. Évekig könyörögtem a lányomnak, hogy váljon el Gábortól. Minden unokám kedves a szívemnek, de a legnagyobbat hároméves koráig én neveltem, mert az anyja Ausztriában dolgozott.

A férfit korábban azért küldték börtönbe, mert kalapáccsal és szikével akarta megölni a feleségét, amikor rájött, hogy a nőnek viszonya van.

– Három évvel ezelőtt Ancsa vérző fejjel, négykézláb kúszott át hozzánk, amikor rátámadt a férje. Válságos állapotban vitte el a mentő. A férje addig normálisnak tűnt, bár tudtuk, hogy féltékenykedik – mesélte az akkori szomszédjuk.

A büntetés ideje alatt a nő és a gyerekek rendszeresen látogatták H. Gábort a rácsok mögött. Az anya a viziteken kiakadó ismerősöknek azzal érvelt, hogy szereti a férjét. A férfi képes volt elhitetni a nejével, hogy szerető apa, ezért engedte az anya, hogy lássa a gyerekeket.

– Legutóbb hosszan kérleltem a lányom, hogy ha el is viszi az apjukhoz a gyerekeket, legalább ne hagyja őket hétvégére nála. Féltem, hogy bántani fogja az unokáimat. De Ancsa nagyon akarta, hogy együtt töltsék a hétvégét. Ez lett belőle – temette a kezébe az arcát Margitka.

Az anya nem tudta megmondani, mitől kapott dührohamot az exférje. A rendőrök nem engedték meg, hogy megnézze halott gyermekeit, akiket valószínűleg közös sírba temetnek majd.

Kiállt a férfi mellett a megtámadott feleség

A feleségét próbálta megölni H. Gábor, ezért 2017. december 7-én öt év fegyházat kapott. A tanúk és a megtámadott anya maga is úgy vallott, hogy a férfi jó apa, gondoskodó, felelősségteljes szülő.

„Az alapügyben készült igazságügyi elmeszakértői vélemény szerint a terhelt a cselekmény idején beszűkült tudatállapotban (tudatzavar) volt, amely a terhére rótt cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésében súlyos fokban korlátozta. Ugyanakkor újabb bűncselekmény elkövetését a szakértők nem valószínűsítették" – írta a Szombathelyi Törvényszék.

Az exfelesége és a gyerekei a büntetése alatt végig látogatták H. Gábort. A törvényszék a feltételes szabadságra bocsátáshoz pártfogói véleményt, rendőri jelentést szerzett be, s pártfogó kirendelésével szabadon engedte a férfit, aki Győrben szerzett munkát, lakást, a bv.-bíró szerint ez csökkentette annak esélyét, hogy Szombathelyen élő családját bántsa.

A Szombathelyi Járásbíróságon megszületett a döntés, hogy a férfitól megvonják a szülői jogokat. Ekkor azonban a korábban megtámadott anyuka a férfi mellett vallott, így végül bíróságon kívül, kettesben egyeztek meg a láthatás körülményeiről.

Ha ön is úgy érzi, segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések