Nem lesz unalmas a túrós palacsinta, ha lágy szósszal leöntve tepsiben is megsütöd.
Palacsintával szinte bárkit levehetsz a lábáról. Ne csak a szokásos változatokat készítsd el! A klasszikus túrós palacsintát is feldobhatod egy kicsit. A mazsola és a dió is vonzóbbá teszi, de érdemes krémes szósszal rövid időre sütőbe is tenni.
Hozzávalók:
A tésztához
4 dl tej
3 dl liszt
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez
25 dkg túró
10 dkg mazsola
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez
2 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1 db tojás
cukor
3 evőkanál dió
4 dl tej
3 dl liszt
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez
25 dkg túró
10 dkg mazsola
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez
2 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1 db tojás
cukor
3 evőkanál dió
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojásokat, add hozzá a sót, a kétféle cukrot, majd részletekben öntsd hozzá a tejet. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztákat süsd ki olajozott palacsintasütőben.
A túrót jól nyomkodd össze villával, rakd hozzá a kétféle cukrot, lazíts a masszán tejföllel, és tedd hozzá a mazsolát. Töltsd meg vele a palacsintákat, és rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba. A tetejére a tejfölt keverd össze a tejjel, a tojással, a vaníliával és ízlés szerinti cukorral. Öntsd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott dióval. Told forró sütőbe, és süsd össze 10 perc alatt.
A túrót jól nyomkodd össze villával, rakd hozzá a kétféle cukrot, lazíts a masszán tejföllel, és tedd hozzá a mazsolát. Töltsd meg vele a palacsintákat, és rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba. A tetejére a tejfölt keverd össze a tejjel, a tojással, a vaníliával és ízlés szerinti cukorral. Öntsd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott dióval. Told forró sütőbe, és süsd össze 10 perc alatt.
0 Megjegyzések