A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túrós palacsinta vaníliás öntettel, mazsolával, dióval, tepsiben összesütve: mennyei krémes desszert

Nem lesz unalmas a túrós palacsinta, ha lágy szósszal leöntve tepsiben is megsütöd.

Palacsintával szinte bárkit levehetsz a lábáról. Ne csak a szokásos változatokat készítsd el! A klasszikus túrós palacsintát is feldobhatod egy kicsit. A mazsola és a dió is vonzóbbá teszi, de érdemes krémes szósszal rövid időre sütőbe is tenni.

Hozzávalók:

A tésztához
    4 dl tej
    3 dl liszt
    2 db tojás
    2 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

A töltelékhez
    25 dkg túró
    10 dkg mazsola
    1 evőkanál tejföl
    2 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez
    2 dl tejföl
    2 csomag vaníliás cukor
    2 dl tej
    1 db tojás
    cukor
    3 evőkanál dió

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojásokat, add hozzá a sót, a kétféle cukrot, majd részletekben öntsd hozzá a tejet. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztákat süsd ki olajozott palacsintasütőben.

A túrót jól nyomkodd össze villával, rakd hozzá a kétféle cukrot, lazíts a masszán tejföllel, és tedd hozzá a mazsolát. Töltsd meg vele a palacsintákat, és rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba. A tetejére a tejfölt keverd össze a tejjel, a tojással, a vaníliával és ízlés szerinti cukorral. Öntsd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott dióval. Told forró sütőbe, és süsd össze 10 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések