A narancsos muffin tésztája omlós, isteni illata pedig pillanatok alatt belengi a lakás minden zegét-zugát.
A muffinokat mindenki imádja, hisz csak össze kell keverni a hozzávalókat, villámgyorsan megsül, és százféleképpen variálható. A zamatos, lédús narancs az egyszerű muffinnak különleges, ünnepeket idéző ízvilágot varázsol, illatától pedig garantáltan összefut a nyál a szádban.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
0.5 csomag sütőpor
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat, majd alaposan keverd össze a tojásokkal, a narancs levével és a kétféle cukorral. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal, majd szép fokozatosan dolgozd a tojásos masszába.
Töltsd a tésztát a muffinformákba, de ne teljesen tele, csak háromnegyedig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd 20 percig. Amikor szép a süti színe, végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a muffin közepébe, ha tiszta marad, akkor elkészült. Ha ragacsos lesz a tésztától, még sülnie kell. Amennyiben nagyon elkezdene pirulni a muffinok teteje, takard le őket egy-egy darab alufóliával.
Töltsd a tésztát a muffinformákba, de ne teljesen tele, csak háromnegyedig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd 20 percig. Amikor szép a süti színe, végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a muffin közepébe, ha tiszta marad, akkor elkészült. Ha ragacsos lesz a tésztától, még sülnie kell. Amennyiben nagyon elkezdene pirulni a muffinok teteje, takard le őket egy-egy darab alufóliával.
0 Megjegyzések