A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelmet írt: 17 évesen lett a Bajnokok Ligája gólrekordere a Barcelona focistája

Történelmet írt a labdarúgó-Bajnokok Ligájában a Barcelona bissau-guineai származású, de spanyol utánpótlás-válogatott labdarúgója, Ansu Fati.

Az olasz Internazionale otthonában aratott 2-1-es győzelem során csereként beálló, a meccset eldöntő találatot szerző focista lett a BL történetének legfiatalabb gólszerzője. Mindössze 17 évesen és 40 naposan volt eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban.

– A lefújás után tudtam meg, hogy csúcsot döntöttem. Boldog vagyok, egy álom vált valóra, hogy a BL-történelem részese lehetek ilyen fiatalon – nyilatkozta Ansu Fati a Marca újságnak.

Egyébként már több korrekordot megdöntött a spanyol élvonalban. Lionel Messi sérülése miatt kaphatott a szezon elején lehetőséget, ám azóta stabil tagja az első keretnek, nemrég hosszabbítottak vele szerződést, kivásárlási ára 170 millió euróra (56,2 milliárd forintra) emelkedett.
– Mindkét gólunkat fiatal labdarúgó szerezte, Ansu kimondottan ifjú, hiszen korrekordot is döntött, ő született tehetség. Büszkék vagyunk rá, hogy a csapatunkban tudhatjuk – mondta Ernesto Valverde , a Barcelona mestere. – A célunk a BL-győzelem, mint sok más gárdának.

A vereséggel az Inter csak az Európa-ligában folytathatja tavasszal.

– Nem hibáztathatok senkit a vereségért, a játékosaim mindent megtettek. A második gólt nem sikerült megszereznünk, Fati találata pedig kivégzett minket – értékelt a meccs után Antonio Conte, az olaszok vezetőedzője.

Eredményes tinik

1. Ansu Fati (spanyol, Barcelona): 17 év, 1 hónap, 10 nap; az Internazionale ellen (2019. 12. 10.)

2. Peter Ofori-Quaye (ghánai, Olympiakosz): 17 év, 6 hónap, 10 nap; a Rosenborg ellen (1997. 10. 01.)

3. Mateo Kovacic (horvát, Dinamo Zagreb): 17 év, 7 hónap, 1 nap; a Lyon ellen (2011. 12. 07.)

4. Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal): 17 év, 7 hónap, 3 nap; a Rosenborg ellen (2004. 12. 07.)

5. Bojan Krkic (spanyol, Barcelona): 17 év, 7 hónap, 4 nap; a Schalke ellen (2008. 04. 01.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések