A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alsógatyában nyitott ajtót - így csaptak le a zsaruk Tamásra és barátaira, akik bankautomatákat robbantgattak, hogy aztán meglépjenek a pénzzel

A csoport Németországban robbantott bankautomatákat, végül sikerült elfogni a bűnözőket a német és magyar rendőrség közötti együttműködésnek köszönhetően.

A Frankfurt am Main-i Főügyészség 2018-ban európai nyomozást indított K. Tamás és társai ellen. A német büntetőeljárás adatai szerint a férfi bűntársaival gázkeverékkel bankautomatákat robbantott fel Németország területén, majd ellopták a készpénzt az ATM-ekből.

A rendőrség a büntetőeljárás során pénzmosással kapcsolatos bizonyítékokat gyűjtöttek, és megállapították, hogy a Németországban elkövetett bűncselekményekből szerzett vagyont K. Tamás és társai Magyarországon használták fel, tisztára mosva ezzel az ellopott pénzt. A két országot érintő rendőri intézkedések összehangolására a magyar és német hatóság közös nyomozócsoportot hozott létre. A magyar, illetve a német nyomozást, valamint a közös nyomozócsoport munkáját az Europol és az Eurojust segítette.

2019. december 7-én Németországban elfogták a kiutazó 41 éves K. Tamást és két társát, a 39 éves K. Balázst és a 45 éves Z. Zsoltot, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek az ATM-ek kifosztásában. Rajtuk kívül elfogták a csoport egyetlen német állampolgárságú tagját is.

Az elfogott férfiakat a rendőrök robbanóanyaggal elkövetett robbantás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a két ország rendőrei sikeresen felszámolták a bűnbandát.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések