A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több sebész is felmondott a Jahn Ferenc kórházban – Itt az intézmény nyilatkozata

Hétfőn reggel a Jahn Ferenc kórház hét sebész szakorvosa közül hatan felmondtak – értesült az Index oldala.

A portál információját a kórház vezetősége is megerősítette, hozzátéve: a betegek szakszerű ellátását ez nem akadályozza majd. Valamint azt is kiemelték, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások, korábban a díjemeléssel kapcsolatos ajánlatukat elutasították.

„Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta a felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el" – árulta el Ralovich Zsolt főigazgató.

Az egyes kisebb intézményekkel szemben a Jahn Ferenc kórház orvosainak az ügyeleti időben magasabb megterheltség mellett kell jól teljesíteniük a szüntelen érkező betegek ellátásának érdekében. A folyamatosan bejelentkező és azonnali segítséget igénylő páciensek miatt a többi beteg normál operációjára már nem marad elég kapacitásuk.

A szakorvosok a felmondásukat azzal indokolták, hogy a terheltségük nem arányos az ügyeleti díjukkal. Ha valóban bekövetkezik a hat sebész távozása, az azért is lesz veszélyes, mert az ügyeleti rendszer egyszerűen megszervezhetetlenné válik majd, mivel ügyeletvezetők csakis szakorvosok lehetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések