A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Greta Thunberg hisztizett egy zsúfolt vonat miatt, a német vasúttársaság visszavágott

Az év emberének is választott Greta Thunberg szombaton posztolta képet a Twitterre, amelyen egy túlzsúfolt vonaton utazik Németországon át.

A képen, amire az Index figyelt fel, látható, hogy a vonat annyira zsúfolt volt, hogy Greta inkább a csomagtérben foglalt helyet, ott ült le a földön. A képnél megjegyezte, hogy milyen sokan vannak a vonaton, ami nem igazán tetszett a német vasúttársaságnak.





A Deutsche Bahn később írta Twitteren, hogy örülnek, hogy környezetbarát járatukon utazott, és hogy támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet. Viszont elmondták, annak is örültek volna, ha szót ejt arról, milyen kedves volt vele a személyzet az első osztályon.

Az üzenetre Greta is válaszolt, miszerint csak az utazás utolsó két órájára tudott helyet foglalni, ám nem állt szándékában kritizálni a vonatot vagy a vasúttársaságot, és nem jelentett neki problémát a földön ülés. Szerinte a vonatokon lévő tömeg inkább jó, mivel azt jelenti, sokan választják a vasúti közlekedést.

Greta Thunberg többször is hangoztatta már, hogy repülővel egyáltalán nem utazik annak környezeti hatása miatt, ezért választ olyan, környezetbarátabb megoldásokat, mint például a vonat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések