A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eszenyi Enikő miatt tüntettek a nézők soraiban a Vígszínház előadásán

Szemtanúk információi alapján közli az Index, hogy vasárnap este a Vígszínházban ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével játszották A diktátort, amelyet Eszenyi Enikő rendezett, amikor az előadás végén váratlan dolog történt.

A nézőközönség soraiban ugyanis valakik transzparenst tartottak fel, amelyen az állt:

"Távol maradni is politika, Enikő!"

A felirat reakció arra, hogy Eszenyi Enikő nem vett részt a múlt heti tüntetésen, amelyen a kulturális törvény változtatása ellen tiltakoztak sokan, köztük színházi szakemberek is. Erről később azt mondta, azért nem ment el a demonstrációra, mert a problémákat szakmai szinten kell megoldani, viszont a tüntetéssel politikai síkra terelődött a dolog.

A színházban lezajlott, transzparenses minitüntetésre egyébként sem a nézők, sem a színészek nem reagáltak különösebb módon. Az Index egy másik olvasója viszont azt írta, a jelenetnél ott volt Eszenyi Enikő is, aki megtapsolta a véleménynyilvánítás ezen módját. A tiltakozók a jelek szerint nem a nézők közül kerültek ki, hanem az előadás végén rohantak be a nézőtérre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések