A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperfinom lekváros gyömbérkenyér: ezzel tényleg nincs sok munka

A karácsonyi időszak nagy kedvence lehet az összetéveszthetetlen ízű és illatú gyömbérkenyér, amit tíz perc munkával összedobhatsz.

A bejgli és a zserbó mellett próbálj ki más finomságokat is a karácsonyi időszakban! A gyömbér ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint a fahéj és a szegfűszeg. Gyógyhatása régóta bizonyított, különösen jót tesz, ha megfázás gyötör. Számtalan ételhez-italhoz felhasználható. Ahogy belengi az illata az egész lakást, mindenki ünnepi hangulatba kerül. A gyömbérkenyér nem más, mint egy egyszerű kevert tészta. Az alapreceptet kedvedre turbózhatod aszalványokkal, magvakkal is. 

Hozzávalók:

18 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg dió
8 dkg puha vaj
4 evőkanál lekvár
3 db tojás
2 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral és a puha vajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, a darált diót és a fűszereket: a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, majd kanalazd hozzá a lekvárt. Ha túl sűrű a massza, még kevés tejjel hígíthatod. Az egynemű tésztát simítsd kivajazott, kilisztezett formába.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Csorgathatsz a tetejére csokimázat, megtöltheted, és mandulával is megszórhatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések