Hirdessen itt

Mézeskalácsízű puha, magas piskóta: ünnepi tortaalapnak is csodás

Varázsold ünnepivé a hagyományos piskótát mézzel és a karácsony fűszereivel. Vigyázat, nagyon omlós!

A piskótában az a legjobb, hogy egyszerűen elkészül, és millióféleképp lehet variálni, ami az ünnepek közeledtével pláne kapóra jön. Ha szeretnél igazi karácsonyi hangulatot teremteni, akkor dobd fel az egyszerű tésztát az ünnep fűszereivel, fahéjjal, szegfűszeggel. Sima süteménynek és tortalapnak is egyaránt tökéletes, csak a formát kell hozzá kiválasztani.

Hozzávalók:

6 evőkanál liszt
6 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál szódabikarnóna
1 teáskanál gyömbér
1 csipet só
vaj a kenéshez

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgákat keverd habosra a kétféle cukorral és a mézzel. Szitáld egy edénybe a lisztet, vegyítsd a szódabikarbónával, tedd hozzá a sütőport, az őrölt fűszereket, és folyamatos keverés mellett add hozzá a cukros sárgájához. Ezután egy csipetnyi sóval együtt verd a tojásfehérjéket kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a lisztes masszába.
 
A sütőt melegítsd elő 160 fokra, majd vajazz ki egy tortaformát vagy tepsit, és öntsd bele a masszát. Süsd körülbelül 25-30 percig. Amikor szép magas, és már jó illatos, végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a piskótába, ha ragacsos lesz, akkor még sülnie kell. Ha tiszta marad, akkor biztosan kész. Díszítheted magvakkal és gyümölcsökkel is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések