A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabadnapos rendőr mentett ki a lakástűzből egy férfit a várnegyedben

December 15-én, szombaton a délelőtti órákban felrobbant egy gázpalack egy I. kerületi társasház első emeleti lakásában.

Kiderült, a szerencsétlenséget az okozta, hogy egy ott lakó férfi megpróbált beüzemelni egy gázpalackkal működő kályhát. Csakhogy a palackból kiáramló gáz pillanatok alatt lángra lobbant, emiatt az egész lakás kigyulladt – számolt be a police.hu oldala.

A szolgálaton kívüli Szilágyi András r. főtörzszászlós éppen a szabadnapját töltötte az otthonában, amikor észrevette a szétterjedő füstöt. Késlekedés nélkül akcióba lendült, és miután szólt a lakóknak a veszélyről, berohant a kigyulladt lakásba, ahonnan a hátán cipelve mentette ki az ott élő 63 éves férfit.

A helyszínre riasztott tűzoltóknak sikerült megfékezniük a gyorsan terjedő lángokat. A gázrobbanás következtében a lakás teljesen kiégett, s 14 embernek kellett elhagynia az otthonát, akiket a mentősök vizsgáltak meg.

A tűzesettel összefüggésben a helyszínen felmerült a gondatlan közveszélyokozás gyanúja, ezért a BRFK I. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárás keretében vizsgálja a tűzeset körülményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések