Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőtökkel és édes répával sült, omlós csirkemell - Csak tepsibe kell tenni a hozzávalókat

Csupa egészséges finomság egy tepsiben! Sokkal zamatosabb a fogás, amikor a hús és a köret együtt sül.

Ebben az ételben az a legjobb, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis egészen különleges lesz a végeredmény. A sült tök és a répa édeskés íze nagyszerűen passzol az omlós, kakukkfüves csirkével. Ha van időd rá, megéri a húst sütés előtti este bepácolni, mert még omlósabb és ízletesebb lesz.

Hozzávalók:

2 db csirkemell
1 db sütőtök
2 db sárgarépa
3 evőkanál olívaolaj
2 ág kakukkfű
2 db fokhagyma
1 teáskanál méz
bors

Elkészítés:

 A csirkét öblítsd le, majd sózd és borsozd be. A páchoz öntsd egy tálba az olívaolajat, add hozzá a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, a mézet, majd alaposan forgasd bele a csirkecombokat. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 

A sütőtököt pucold meg, a magjait kapard ki, és vágd kisebb darabokra. A répákat is hámozd meg, és karikázd fel. Rakd a zöldségeket egy kevés olívaolajjal kikent tálba, és tedd melléjük a csirkemelleket a páccal együtt. Told az előmelegített, forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha a húsba szúrsz egy tűt, és könnyen beleszalad, az étel elkészült. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések