Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós, spenótos-sajtos tésztabatyu: ínyenc falatok pofonegyszerűen

A túrós táska mellett érdemes kipróbálni a spenótos-sajtos batyut. Leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

A spenót és a sajt ebben a sós sütiben kitűnő együtt, dióval felturbózva pedig még nagyobb élvezetet nyújt. A parmezántól vagy a gorgonzolától karakteresebb lesz, de trappistát is használhatsz. A bolti leveles tésztát ezúttal is segítségül hívhatod, hisz jóval lecsökkenti a munkaidőt. Ez az isteni sós süti remek vendégváró is lehet, friss és mirelitspenótból egyaránt elkészítheted.

Hozzávalók 12 darabhoz:

1 csomag leveles tészta
50 dkg spenót
15 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 késhegynyi szerecsendió
1 marék dió
1 evőkanál szezámmag
bors
olaj

Elkészítés:

A megtisztított vagy felengedett spenótot kevés olajon párold meg, közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, pépesített fokhagymával. Keverd hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, és húzd le a tűzről. Amennyiben szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Nyújtsd ki lisztezett felületen hárommilliméteresre, majd vágd egyforma, 12x12 centis négyzetekre.

Minden tészta közepére kanalazz a spenótos masszából, és formázz batyukat, azaz hajtsd középre a csücsköket úgy, hogy a töltelék kicsit kilátszódjon. Középen alaposan csippentsd össze a tésztát. Kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal, és mindegyikre rakj diót. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések