A frankfurti leves az egyik legjobb téli fogás, főleg jó fokhagymásan, sűrű tejfölös habarással.
A kicsit elhanyagolt, egészséges kelkáposztából is készíthetsz ínycsiklandó ételeket. A frankfurti leves nagyon ízletes és laktató. Jól jön az év végi nagy lakmározások közben, hisz kifejezetten jót tesz a megterhelt vagy a másnapos gyomornak. Az egykori menzakaját laktatóbbá teheted még zöldségekkel, így például répával és krumplival is.
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
3 db krumpli
2 pár virsli
3 gered fokhagyma
2 dl tejföl
1 db sárgarépa
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál fűszerkömény
só
bors
Elkészítés:
A kelkáposztát alaposan mosd meg, és vágd vékony csíkokra. Rakd egy nagy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, rakd bele a kis kockákra vágott krumplit és a felkarikázott répát. Amikor minden megpuhul, tedd hozzá a feldarabolt virslit.
A tejfölt keverd össze a liszttel és a pirospaprikával, adj hozzá egy-két merőkanálnyi meleg kelkáposztalevet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Rottyantsd össze pár perc alatt, majd melegen tálald.
0 Megjegyzések