A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, brokkolis töltött csirkemell ropogós panírban: belül nem fog kiszáradni

A lágy, brokkolis töltelékkel és nyúlós sajttal feltekert csirkemell tökéletes választás, ha egyszerűen szeretnél nagyszerű ebédet készíteni.

Legyen szó hétköznapi vagy ünnepi menüről, a csirkemell mindig telitalálat. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, ami csak eszünkbe jut. A zöldségek tökéletesek bele, így a brokkoli is. Párold meg fokhagymás vajon, szórd meg bőségesen sajttal, és olyan szaftos, puha lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedettek lesznek. 

Hozzávalók:

4 db filézett csirkemell
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
5 dkg vaj
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
liszt
panírmorzsa
bors
3 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet félbe be, és óvatosan klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd meg mindkét oldalát. Olvaszd fel a vajat egy felforrósított serpenyőben. A fokhagymát reszeld bele, párold meg rajta a rózsákra szedett brokkolit pár perc alatt, és szórj rá ízlés szerint egy kis borsot. Még melegen törd át a zöldséget, a kétféle sajtot pedig reszeld le.

Halmozz a brokkoliból a kiklopfolt csirkemellek egyik szélére, szórd meg a kétféle sajttal, majd göngyöld fel. Forgasd meg a hústekercseket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a göngyölt húsokat szép aranybarnára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések