A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas-körtés süti 10 perc munkával: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

A fahéj nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fűszerünk évezredek óta: önmagában is csodát tesz a sütikkel, így az egyszerű kevert tésztával is.

Ennél könnyebb és finomabb aligha lehetne! Fantasztikusan puha, gyümölcsös, és a fahéjtól még ünnepi is. Sütheted kenyér- vagy kuglófformában, csábító illata azonnal betölti a konyhát, és villámgyorsan el fog fogyni. Még nagyobb alkalmakkor is számolhatsz vele. 

Hozzávalók:

2 bögre liszt
3 db körte
1 bögre tej
1 bögre cukor
0.5 bögre olaj
4 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Forgasd hozzá részletekben a sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet, majd dolgozd simára a masszát. Keverj bele egy kis darabokra vágott körtét. Simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes formába.

A tetejére rakd szeletekben a körtét, és szórj rá fahéjat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések