A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rossz hírünk van: tovább drágulhat a tej és a tejtermékek ára

Egyre valószínűbb, hogy újra drágul a bolti tej: a szakértők az áremelkedést a nemzetközi helyzettel és a forintárfolyammal magyarázták.

A Világgazdaság információi szerint az elmúlt fél éves időszakban uniós szinten összesen 6%-kal emelték meg a nyers tej árát. Ez arra vezethető vissza, hogy megnövekedtek ezen termékek előállításának költségei, így emelkedtek az átadási és a fogyasztói árak is – számolt be róla a HVG oldala.

A másik ok Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatójának elmondása szerint az uniós tej iránti kereslet növekedése.

Ennek a folyamatnak a végén a hazai nyers tej felhasználásával készült termékek drágulása is bekövetkezhet a fogyasztói ár szintjén. Előreláthatólag a túró, a savanyított tejtermékek 6 százalékos, a tejföl 4,5%-os, a vaj esetében pedig megközelítőleg 4 százalékos áremelkedést lehet majd tapasztalni. Egyedül a 2,8 %-os zsírtartalmú UHT tej ára stagnál a hazai piacon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések