A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós sajtos rántott szelet darált húsból - Nem gondolnád, milyen finom

Külsőre a hagyományos rántott húsra hasonlít, az íze a fasírtra emlékeztet. A darált húsos rántott szelet nem új találmány, régen a menzán is népszerű volt, sőt, kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon. 

Nagyon kiadós, fél kiló darált húsból az egész család jóllakik. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot.

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
20 dkg zsemlemorzsa
15 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés: 

A húst rakd egy tálba, és keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, mintha fasírtot készítenél. Lisztezd be, majd lapogasd el, ezt akár sodrófával is megteheted. 

A panírozáshoz rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.A szokásos módon panírozd be a húst. Hevíts olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, hogy ne sérüljön a bunda. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések