Külsőre a hagyományos rántott húsra hasonlít, az íze a fasírtra emlékeztet. A darált húsos rántott szelet nem új találmány, régen a menzán is népszerű volt, sőt, kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon.
Nagyon kiadós, fél kiló darált húsból az egész család jóllakik. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
20 dkg zsemlemorzsa
15 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A húst rakd egy tálba, és keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, mintha fasírtot készítenél. Lisztezd be, majd lapogasd el, ezt akár sodrófával is megteheted.
A panírozáshoz rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.A szokásos módon panírozd be a húst. Hevíts olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, hogy ne sérüljön a bunda. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések