Karácsonykor a főételek mellé izgalmas köret is jár. A hagyományos sült krumplit érdemes kicsit felturbózni.
Néhány hozzávalótól sokkal finomabb lesz a sült krumpli, mint eddig bármikor. Így legalább elfelejtheted a fűszeres, mirelit, bolti változatokat. Lila hagymával még elegánsabb és finomabb. Ha sütőben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban. Sült és rántott húsokhoz is tökéletes. Fontos, hogy a hasábok egyforma vastagságúak legyenek, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 db lila hagyma
5 evőkanál olívaolaj
3 szelet bacon
só
bors
aprított rozmaring
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd nagyobb szeletekre. A lila hagymát is hámozd meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Keverd össze egy tálban az olívaolajat, a borsot és az aprított rozmaringot. A krumplikat rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd meg, és locsold meg a fűszeres keverékkel. Kézzel kicsit forgasd össze. Tedd a szeletek mellé a lila hagymát és az apróra vágott bacont.
Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Sütés közben legalább kétszer forgasd át a krumpliszeleteket, hogy egyformán piruljanak. Amikor kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések