Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes karácsonyi pulykarolád receptje: a gesztenyés töltelék is fantasztikus

A pulykarolád fenséges ünnepi főfogás lehet, főleg gesztenyés töltelékkel sütve. Ráadásul nem kell az egész napot a konyhában töltened.

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Vannak, akik egészben sütik a bébipulykát, mások csak a mellét rakják a sütőbe. A fűszeres, gesztenyés massza ünnepivé teszi a kicsit szárazabb húst. Nem kell vele sokat foglalkozni, csupán 15-20 perc összeállítani, a többi már a sütő dolga. Kínálhatod gránátalmával, áfonyaszósszal, sőt krumplit is süthetsz a hús mellett. 

Hozzávalók:

    70 dkg pulykamell
    20 dkg gesztenye
    10 dkg zsemle
    1 db tojás
    1 db vöröshagyma
    1 ág rozmaring
    1 csomag petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:

A pulykamellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet, és klopfold ki jó vékonyra. A zsemlét áztasd vízbe, majd amikor már jól megszívja magát, csavard ki. Rakd egy tálba, add hozzá a gesztenyemasszát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal, és jól gyúrd össze.

Egyengesd a tölteléket a kiterített pulykamellre, és tekerd fel jó szorosan. Érdemes összetűzni vagy megkötözni, hogy a rolád ne nyíljon szét sütés közben. Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél-két órán át. Amikor a pulykamell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a teteje pedig piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd legalább 15 percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések