A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megnyílik a világ első emberkomposztálója! A gyászolók új életet adhatnak elvesztett szerettüknek

A szokatlan módszert az Egyesült Államokban vezetik be először.

Köztudomású, hogy jelenleg kétféle rendelkezési lehetőség van, ha egy ember elhalálozik, a temetés illetve a hamvasztás. Úgy tűnik, hogy ez a jövőben könnyen megváltozhat, Washingtonban ugyanis megnyílik a világ első emberkomposztáló műhelye, amely természetes és organikus elmúlást garantál a szolgáltatást igénybe vevőknek.

A vállalat egy hatszögletű vázba helyezi a testeket, melyeket földdel, és faforgáccsal vonnak be. Az organikus anyag és a vázban található levegő hatására egy idő után működésbe lépnek a földben található mikrobák és szépen lassan lebontják a testeket. Ezt követően az alanyokból termékeny föld lesz, amiben akár új élet is növekedhet. Ami még ennél is meglepőbb, hogy az egész folyamat csupán 30 nap alatt végbemegy.

A komposztálódás után a hozzátartozók szabadon választhatnak, hogy haza is viszik a földet, vagy felajánlják környezetvédelmi célokra. Ha hazaviszik, szétszórhatják a kertben, ültethetnek bele virágokat, ezzel új életet adva szerettüknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések