A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már 3 éves korában tudta, hogy rossz testbe született: döntő lépésre szánta el magát Nagy-Britannia legfiatalabb transznemű gyermeke

Nagy-Britannia legfiatalabb transznemű gyermeke három éves kora óta tudja, hogy rossz testbe született, ezért már 12 évesen döntő lépésre szánta el magát.

A kislány 43 éves édesanyja, Terri Lammin elmondta, szívszorító látni Ash-t, ahogy kényelmetlenül érzi magát és nem tudja elfogadni a saját testét. Bár fiúnak született, de nagyon kicsi kora óta ragaszkodik ahhoz, hogy ő valójában lány.

5 éves korában már arról faggatta édesanyját, hogy mikor fog végre rendes testbe kerülni és hogy miért történik vele mindez.

Ugyanúgy viselkedett, mint más vele egyidős kislányok: a kedvenc színe a rózsaszín volt és imádott hercegnős jelmezekbe öltözni a születésnapi bulikon.

Az évek során készült családi fotók visszaadják mindazt a sok nehézséget, amellyel Ash-nek küzdenie kellett. Az egyik ilyen fotón egy fürdőkádban látható hableányos fürdőruhában, melyet édesanyja szerint azért vett fel, mert szégyenkezett a saját teste miatt.

A most 13 éves Ash - aki 8 éves korában az Ashton-ról Ashley-re változtatta a nevét - elmondta, hogy szörnyen nehéz volt transznemű lányként felcseperedni. Hosszú út áll mögötte és még sok minden vár rá, de mindig egy cél lebeg a szemei előtt. Tudja, hogy az embereknek meg van a saját véleményük és, hogy sokan nem tudják őt elfogadni, de reméli történetével inspirálni tud másokat is, akik hasonló gondokkal küzdenek. Bízik benne, hogy a remény és a szeretet áthatol bármilyen akadályon.

Hamarosan hormonblokkolókat kezd majd szedni, amelyek megállítják a pubertási folyamatok kezdetét. Állandóan foglalkozik a témával, mert az az álma, hogy egyszer majd méhátültetés segítségével édesanya lehessen.

Sokan kritizálják Terri Lammin-t, amiért túlságosan hamar, 18 éves kora előtt hagyja, hogy gyermeke egy ilyen komoly döntést hozzon. Az asszony, akinek Ashley mellett még 7 másik gyereke van, elmondta, mindig komolyan vette lánya érzéseit és sosem gondolt erre az egészre múló dologként.

Elmesélte, hogy a legtöbb nehézség az általános iskolával kezdődött.

"Iskolába küldtem őt a fiúknak való egyenruhájában. Szörnyen éreztem magam ettől, mert ő nem akarta felvenni, de én kényszerítettem rá".

Ám az iskola igazgatója megengedte Ashley-nek, hogy ha lányoknak való egyenruhában szeretne járni, akkor tegye nyugodtan. Az iskola és az osztálytársai nagyon megértően és segítőkészen álltak Ashley-hez, viszont a szülők már kevésbé voltak elfogadóak a lány transzneműségével kapcsolatban. Arra is panaszkodtak, hogy Ashley miért a női mosdót használja.

Miután középiskolába került a társai sokat bántották mássága miatt, ezért most magántanulóként folytatja tanulmányait.

Terri Lammin elmondta, hogy lánya súlyos szorongásban szenved. Vannak napok, amikor boldog és felhőtlen, máskor viszont visszazuhan a depresszióba, mert utálja önmagát. Édesanyja ilyenkor biztatni próbálja és azt mondja neki, hogy vannak emberek, akik például egy lábbal születnek, mégis megtanulnak együtt élni a mássággal. Bár nagyon büszke lányára, amiért felvállalta transzneműségét és az ezzel járó nehézségeket, mégis nagyon félti őt, hiszen mégiscsak egy gyerek még, aki nehezen küzd meg ezekkel a lelki gondokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések