Hirdessen itt

A Gothár-ügyben kérdezték a parlamentben: „Milyen lehetőség van arra, hogy ezek az emberek kikerüljenek a kulturális közéletből?” – És még kurvázás is volt

Téma volt a parlamentben a színházi zaklatások ügye.

Dunai Mónika (Fidesz) a Gothár-üggyel kapcsolatban érdeklődött arról, a Parlamentben milyen lehetőség van arra, hogy ezek az emberek kikerüljenek a kulturális közéletből. Közölte, "a balliberális fellegvárnak számító" fővárosi Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor már egy éve tudott az ügyről, de mindent megtett annak érdekében, hogy az ügyet eltusolja.

Szerinte az áldozatok nem mernek megszólalni, mert a színház vezetése titoktartási szerződést íratott alá a színészekkel. Felháborító, hogy a teátrum így igyekezett védeni a zaklatót, holott ez a színház a Me too-kampány egyik élharcosa - hangoztatta Dunai.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hiányolta, hogy Marton László szexuális zaklatási ügyében korábban petíciót megfogalmazó ellenzéki képviselőnők most nem szólaltak. Szerinte felelőssége van azoknak, aki egy éve tudnak a Gothár-ügyről.

Elmondta, a hétfői tüntetés résztvevői közül senki sem mondta, hogy helytelen volt, ami a színházban történt.

A kormánypárti politikus a választ elfogadta.

Kurvázás

Csárdi Antal LMP-s képviselő közben Orbán Viktor kérdezte arról, mi a véleménye a Kocsis Máté által a közbeszédbe bedobott "zaklatószínház" kifejezésről - írja a 24.hu.

Csárdi szerint az ilyesmi méltatlan és megbélyegző, mert ezzel olyan színésznagyságokat is megsértenek, mint mondjuk Bodrogi Gyula. Orbán azt mondta neki, kérdezze talán kocsist, de hozzátette: a magyar színészekről csak a legnagyobb elismeréssel tud csak beszélni, viszont frakcióvezetője szavait neki nem kell kommentálnia.

Csárdi ezt követően kifejtette, hogy azért van probléma az általánosító kifejezéssel, mert olyan, mintha a Borkai-ügy kapcsán is beszélhetnénk kokainozó Fidesz-KDNP-esekről, vagy akár kurvázó kormánypártiakról is. (Ekkor az ülést vezető Lezsák Sándor erre azt kérte Csárditól, hogy vonja vissza a szavait, erre az LMP-s korrigált: “prostituáltazó kormánypártiak”.)

Orbán megint válaszolt, de csak korábbi szavait ismételte, illetve annyit mondott még, a Csárdi által említett Bodrogi Gyulára utalva:

"Meghallgattam az Ön kérdését, és Süsü jutott eszembe"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések