A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztő összeg: ennyit kerestek idén a magyar sztársportolók

Nem csak a pályán elért eredményeket tekintve zárta pozitívan az évet Babos Tímea. Az első számú magyar női teniszező, aki zsinórban harmadszor diadalmaskodott párosban a WTA-világbajnokságon, összesen 1 541 943 dollárt (460 millió forintot) keresett 2019-ben.

Ezzel az összeggel igencsak előkelő helyen áll a játékosok rangsorában, mindössze huszonnégyen végeztek előtte az ide vonatkozó listán.

– Elégedett vagyok a szezonommal. Remélem, hogy a pozitív időszak folytatódik, továbbra is nagyon motivált vagyok, szeretnék sikeres lenni. A stábomból mindenki azon lesz, hogy minél jobb eredményeket érjünk el – mondta a sportoló.

A legjobb férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton 879 451 dollárt (263 millió Ft-ot) keresett az elmúlt esztendőben. Érdekesség, hogy az úszóviadalok emelkedő pénzdíja ellenére a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a Babos neve mellett feltüntetett összegnek csak kevesebb mint a negyedét kereste meg. A klasszis versenyzőnek körülbelül 100 millió forintot utaltak át a kvangdzsui világbajnokságon, a Világkupa-sorozatban és az ISL-viadalokon elért eredményei alapján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések