A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márványos kuglóf advent első vasárnapjára: olyan puha, hogy szinte szétolvad a szádban

Tedd igazán meghitté, varázslatossá az adventi készülődést egy pihe-puha, ünnepi kuglóffal!

Nincs karácsonyi készülődés sütés-főzés nélkül. Szinte minden családnak megvannak a nagy kedvencei. Gyakran kerül ilyenkor kuglóf is az asztalra, ami csodálatos illatot varázsol az egész lakásba. Márványozva még vonzóbb a puha édesség. Ha nincs időd készülődés közben a kelt változathoz, készítsd el a kevert tésztás kuglófot. Az alapreceptet feldobhatod aszalványokkal, magvakkal. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
22 dkg cukor
12 dkg vaj
2 dl tej
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál gyömbér
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag kakaó
1 csipet só
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a vajjal és a kétféle a cukorral. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és a tejjel felváltva keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá a sóval, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához. Vedd ketté a masszát, és rakj kakaót az egyik felébe.

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a vaníliás tésztát, majd kanalazd rá a kakaósat, és egy kanál végével vagy hurkapálcával keverd meg a kétféle tésztát, azaz márványozd. Tedd a kuglófot előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha nem marad rajta massza, kiveheted a sütőből. Bevonhatod mázzal, de megszórhatod simán cukorral is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések