Ne csak a vásárokban kortyolgass forralt bort, otthon is jólesik a zamatos, test- és lélekmelengető ital!
A forralt bor tökéletessé teszi a hosszú, téli estéket. Az igazán jó változat nem nélkülözi a fűszereket és a citrusokat. A fahéj kötelező bele, de ízlés szerint mehet hozzá gyömbér, szegfűszeg és kardamom is. Ezekhez pedig jól illik a narancs. Az alap lehet száraz fehér- vagy vörösbor, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ha vendégeket vársz, elkészítheted előre, után pedig már csak melegíteni kell.
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor
2 db narancs
4 evőkanál cukor
1 rúd fahéj
2 db csillagánizs
2 db szegfűszeg
szerecsendió
gyömbér
Elkészítés:
A narancs héját mosd meg jól, alaposan dörzsöld is meg. Öntsd egy lábasba a jó minőségű bort. Reszeld bele a narancs héját, és facsard bele a levét. Szórd hozzá a cukrot, és fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, kardamommal.
Kis lángon kezdd hevíteni. Arra figyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata is elillan. Időnként kevergesd meg, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd pihentesd legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A forralt bort öntsd bögrékbe, és karikázz bele narancsot, de fűszereket is tehetsz a pohárba.
0 Megjegyzések