Hirdessen itt

Kipucolja a májat, segíti a fogyást: az 8 legjobb méregtelenítő ital, amit érdemes kúraszerűen fogyasztani

Ezek a legjobb méregtelenítő italok.
A máj megfelelő működése elengedhetetlen a szervezet egészsége és a tartós fogyás szempontjából, hiszen ez a szerv végzi a méreganyagok eltávolítását a testben, ezenkívül pedig részt vesz a szénhidrát-, a fehérje- és a zsíranyagcserében, így közvetlenül is köze van a diéta sikerességéhez.

Rengeteg tényező nehezítheti a máj munkáját. Rongálhatják az alkoholtartalmú italok, de komoly veszélyt jelenthet rá az elhízás is. Egyes gyógyszerek szintén károsíthatják a működését. Ezért fontos a májműködést serkentő italok rendszeres fogyasztása.
Méregtelenítő italok, amelyek kipucolják a májat

Számos olyan tápanyag van, amellyel hatékonyan lehet segíteni a máj működését. Ezeket ital formájában - smoothie-ként vagy teaként elkészítve - könnyen magához veheti az ember. A leghatékonyabb májtisztító italokból készítettünk most gyűjteményt.

A cékla az egyik legjobb diétás zöldség, és segíti a zsírbontásban a májat. Almával, gránátalmával és gyömbérrel turmixolva elképesztően hatékony méregtelenítő ital készíthető belőle.
A sárgarépa elsősorban vértisztító hatású, és így támogatja a máj munkáját. Gyömbérrel turmixolva édes, ízletes smoothie-vá áll össze.
Az áfonyában rengeteg polifenol van, ennek köszönhetően hatékonyan véd az elhízás vagy a magas koleszterinszint hatására kialakuló zsírmájtól. Banánnal, kókusszal turmixolva ráadásul elképesztő finom is.
A grépfrút glutationtartalmának köszönhetően hatékonyan tisztítja a májat. Egy kis rozmaringgal olyan méregtelenítő víz készíthető belőle, ami az emésztést is fokozza, így közvetlenül is segíti a fogyást.
A leveles zöldségek szintén tisztítják a vért, ugyanis eltávolítják a karcinogéneket, így segítik a méregtelenítést. Az almás-spenótos smoothie ráadásul az anyagcserét is felpörgeti.
A másik hatékony, smoothie-ba tehető leveles zöldség a kel. Banánnal, chiamaggal kombinálva megszelídíthető az íze, az eredmény pedig egy rostban gazdag, méregtelenítő ital lesz.
A zöld tea a benne található katekinek miatt segíti a méregtelenítést, ezek a vegyületek ugyanis serkentik a májműködést. Egy kis gyömbérrel elkészítve tovább fokozható a fogyasztó hatása is.
A gyermekláncfű inulint, tarakszacint, keserűanyagot és cseranyagot, B2- és C-vitamint tartalmaz, és segíti a májtisztítást és az epetermelést. Mivel keserű, önmagában nem szokták fogyasztani, de méregtelenítő keverékekben mindig ott van.

Fantasztikus, méregtelenítő, gránátalmás céklaturmix - Tele antioxidánssal
Karcsúsító, almás-spenótos smoothie: ez felpörgeti az anyagcserédet

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések