A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonyi sültcsirke-recept: a mézes máztól lesz igazán finom

A mézes, narancsos ízkombináció egyszerűen fantasztikus! Ez az egészben sült csirke tökéletesen illik a karácsonyi menübe.

Az egészben sült csirke minden alkalomra tökéletes, így karácsonyra is. Kifejezetten jól jön, ha több embert szeretnél jóllakatni. Ne csak a megszokott fűszerekkel készítsd, próbáld ki új változatban. Kis módosítással könnyen ünnepivé teheted. A narancs és a méz kombinációjától igazán ínyenc lesz. A sütési idő a csirke nagyságától függően változhat. 

Hozzávalók:

1 db csirke
2 db narancs
2 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be jól, szórd meg borssal, majd rakd zsírral kikent tepsibe. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és dörzsöld be vele a csirkét. A bőre alá is nyúlj be. Rakd a húsra a fokhagymagerezdeket, öntsd a húsra a maradék páclét, takard le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy órára. 
 
Pihentetés után told a csirkét forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül egy-másfél óra alatt. A vége felé rakd a hús mellé a gerezdekre vágott másik narancsot. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával. Ha a csirke puha, de még nem piros, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd legalább 10 percig, mielőtt felvágod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések