A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A PET- palackos üdítők felelnek a környezetszennyezésért és a mértéktelen cukorfogyasztásért is

A műanyagszennyezésért és a mértéktelen cukorfogyasztásért az üdítős palackok felehetnek – írja az Origo.

A magyarországi forgalom 95%-át ilyen palackok teszik ki, az eladott üdítők kétharmada pedig 1,75 vagy 2 literes kiszerelésű.

Ezek a palackok a környezetszennyezés mellett a mértéktelen cukorfogyasztás miatt is problémát okoznak, ez pedig már rövid távon is egészségkárosító hatással lehet. Aki ekkora mennyiségben fogyaszt cukros üdítőitalt, annak a vércukorszintje megemelkedik, ezzel együtt pedig megnő az elhízás kockázata is, amely szív és érrendszeri megbetegesedésekhez vezethet.

A lakosság számához mérten Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya Európában, míg a világon a negyedik helyen állunk ebben a viszonylatban.

Lemondanunk azonban nem kell így sem az édes italokról, sokkal inkább a kiszerelésen és az összetételen kellene változtatni. Cukor helyett természetes édesítőszerrel, gyümölcscukorral vagy sztíviával kellene édesíteni az üdítőitalokat, a nagy literes vagy akár a fél literes palackokat is leváltani 250 ml-es alumíniumdobozokra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések