A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni birsalmalikőr házilag: karácsonyra pont összeérnek az ízek

Ha most elkészíted a birsalmalikőrt, karácsonyra pont jó lesz. Gasztroajándéknak is kitűnő.

Ne elégedj meg azzal, hogy a birsalmából csak tömény sajtot készítesz! Az fanyar gyümölcs kiváló alapanyaga lehet a likőrnek is. Már az illata elcsábít, hát még az íze! Amennyiben karácsonyra szánod, dobd fel az ünnep fűszereivel! Nem túl tömény, de keverheted is. Sötét, hűvös helyen sokáig eláll.

Hozzávalók:

3 db birsalma
6 db vodka
0.5 bögre cukor
2 rúd fahéj
3 db szegfűszeg
3 db csillagánizs

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, és egy szivaccsal dörzsöld meg a héját. Vágd kisebb szeletekre, közben a magházat távolítsd el. Rakd egy nagyobb üvegbe, szórd rá a cukrot. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, és öntsd fel vodkával. Rázd meg, jól zárd le, és rakd száraz, hűvös, lehetőleg sötét helyre. Pihentesd legalább két-három hétig, közben többször rázogasd meg. Amikor jól összeérnek az ízek, szűrd át.

Önmagában is finom, de keverheted borral és pezsgővel is. Ha szépen becsomagolod, vagy mutatós üvegbe töltöd, gasztroajándéknak is kitűnő. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések