A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc házi áfonyamártás komolyabb sültekhez: karácsonyi főétel mellé isteni

Csak 15 perc, és kész a fahéjjal, naranccsal ízesített áfonyamártás, ami feldobja a szárazabb húsokat is.

Fagyasztott áfonyából is csodás, ünnepi szószt készíthetsz. Szárnyasokhoz, vadakhoz és marhához is kitűnő, feltétlenül ott a helye az ünnepi asztalon. Az áfonya nagyon hamar megpuhul, de arra figyelj, hogy ne főzd túl! Érdemes naranccsal és fahéjjal ízesíteni, jól mennek a fanyar gyümölcshöz.

Hozzávalók:

    2 bögre vörös áfonya
    0.75 bögre cukor
    0.5 bögre narancslé
    0.5 bögre víz
    1 teáskanál narancshéj
    1 db fahéj

Elkészítés:

Rakd egy tálba a cukrot, a narancs levét, reszelt héját, a fahéjat, a vizet, és kevergetve, kis lángon forrald fel. Főzd öt-tíz percig, amíg az áfonya megpuhul, és pépes lesz. Közben kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá cukrot. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Kínálhatod rögtön, vagy tartsd hűtőszekrényben, több napig is eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések