A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, kávés, mascarponés keksz: negyedóra alatt megvan

A házi kekszek mindig kelendőek. Mascarponés krémmel igazán ellenállhatatlan lesz ez a puha, omlós süti.

Erről a mascarponés kekszről nem véletlen, hogy a tiramisu jut majd rögtön az eszedbe. A két édesség ízvilága nagyon hasonló. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, különben nem lesznek puhák: amikor pirulni kezdenek, vedd is ki rögtön a sütőből. Tartsd szemmel a folyamatot, mert pillanatok alatt megsülnek a kekszek. Mindenképp pihentesd a tésztát a hűtőben egy-két órán át, mielőtt kiszaggatod.

Hozzávalók 30 darabhoz:

A KEKSZEKHEZ
30 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg vaj
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kávés likőr
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
20 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Rakd egy tálba a puha vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a likőrt, majd gépi habverővel keverd habosra körülbelül három-öt perc alatt. Forgasd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet. Ha a massza sima, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. 

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki nagyjából 2-3 milliméter vastagra a lisztezett felületen, és szúrd ki kisebb méretű, kör alakú szaggatóval. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól három centis távolságra, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg nagyjából 10 perc alatt. Amikor a kekszek pirulni kezdenek, vedd ki a sütőből.  
A krémhez a mascarponét keverd habosra a kétféle cukorral, majd ragaszd vele össze a teljesen kihűlt kekszeket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések