A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Győzelemmel zárta az évet a Fradi

Sikert aratva búcsúzott 2019-től a Ferencváros, a labdarúgó NB I listavezetője a 16. forduló zárómeccsén: már őszi bajnokként nyert a DVTK vendégeként. A bolgár Ludogorec elleni döntetlennel (1-1) az Európa-ligában a csoportból való továbbjutásról éppen csak lemaradó együttes 1-0-s sikerrel távozott a diósgyőriek otthonából.

Az egy héttel ezelőtt, a Puskás Akadémia ellen (2-2) duplázó ukrán Olekszandr Zubkov döntötte el a találkozót, a szélső szabadrúgásból vette be a hazaiak kapuját. Nem véletlen, hogy már az olasz sajtóban is rebesgetik, a támadót több Serie-A-s klub is vinné (Fiorentina, Bologna, Sampdoria, Genoa). A győzelemhez kellettek azért a kapuban a pazar őszt záró Dibusz Dénes bravúrjai is.

Sikerének köszönhetően az FTC négypontos előnnyel vonulhat – és eggyel kevesebb lejátszott meccsel – vonulhat téli szünetre.

Az ukrán Szerhij Rebrov vezetőedző megköszönte játékosainak a remekül sikerült őszi szezont.

„Az ilyen rangadók mindig kemények, de most különösen nehéz volt egy olyan időszak után pályára lépni, amikor hónapok óta heti két meccset játszottunk – fogalmazott Rebrov. – Ellentétes félidőket láthattunk. Az elsőben többet birtokoltuk a labdát, a másodikban viszont már látszott rajtunk a fáradtság. Hosszú őszi szezonon vagyunk túl, ezért szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, hiszen nagyon jól helytálltak.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések