Kiskunhalasi dráma: letartóztatták a biciklis kislányt részegen elgázoló férfit

A Kecskeméti Járásbíróság hétfőn elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint pénteken Kiskunhalason autójával elütött egy kerékpározó gyereket, majd segítségnyújtás nélkül, gyalog elhagyta a helyszínt.

A Kecskeméti Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a férfi december 13-án este Kiskunhalason ittasan, a STOP-táblát figyelmen kívül hagyva hajtott be egy kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő kerékpárosnak, akit elütöte.

A 13 éves biciklis a baleset következtében elesett és a jármű alá szorult, s ahogy arról a Blikk is korábban beszámolt, a Készenléti Rendőrség járőrei a járókelők segítségével emelték le róla az autót. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint az autót vezető kiskunhalasi férfit, akinek érvényes vezetői engedélye sem volt, menekülése közben tartóztatták fel.

A Kecskeméti Járásbíróság a 32 éves, büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását azért rendelte el, mert fennáll az újabb bűncselekmény elkövetésének, valamint a szökés és elrejtőzés veszélye. A döntés végleges – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések