A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyorsítják a fogyást, laktatnak, egészségesek: 10 szuper smoothie fodros kel alappal

Gyorsítsd fel velük a fogyást, és építsd be őket az egészségtudatos étrendedbe!

A fogyókúra sikeréhez döntő fontosságú, hogy miket eszel, hiszen hiába viszel be kevesebb kalóriát, a szervezeted ásványianyag- és vitaminszükséglete nem csökken. A betegségek megelőzése miatt fontos, hogy az étrended javát kalóriaszegény, vitamindús, mégis laktató ételekből válogasd össze.

A leveles kel több mint kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint más leveles zöldség, pedig azok is kitűnő források. Egy adag a napi szükséges K-vitamin-mennyiség közel nyolcszorosát tartalmazza, az A-vitamin-szükségletnek pedig kétszeresét. 100 grammja ráadásul csak 32 kalória. Emellett sok folsav, rost-, C-vitamin, mangán, kálium, réz és kalcium forrása.

Az alábbi turmixok bővelkednek a szervezeted számára értékes tápanyagokban, a sok rost és arányaiban kevés természetes cukor miatt laktatóak, kalóriatartalmuk mégis alacsony, ezért érdemes akár naponta fogyasztani őket. Mutatunk ehhez tíz finom receptet.

Ha netán turmixként nem igazán kedveled a leveles zöldségeket, felhasználás előtt leforrázhatod a kelt, így kevésbé lesz roppanós. Amennyiben pedig túl sűrűnek találod a smoothie-t, egy kevés vízzel bátran hígíthatod. 
Turmixolj össze 250 milliliter vizet vagy kókusztejet, két-három fodroskellevelet, egy citrom levét, egy feldarabolt zöld almát, egy-két vékony karika gyömbért és egy teáskanál, előzőleg vízbe áztatott chiamagot egy rostdús szuperitalhoz.
Készíts B1-, B6-vitaminban, folsavban és magnéziumban dús italt 85 gramm görög joghurt, 125 gramm ananász és kék áfonya, valamint egy fodroskellevél felhasználásával. Az ital elég sűrű, így érdemes vízzel hígítani.
Az eper C-vitamin-, folsav-, rost- és mangántartalma kiemelkedő. Turmixolj össze 125 gramm epret egy levél fodros kellel, fél teáskanál frissen őrölt gyömbérrel és 175 milliliter vízzel vagy kókusztejjel.
A cékla és a sárgarépa nemcsak rostdúsak, de a máj munkáját is támogatják, ezáltal a lebontó folyamatokba is besegítenek: egy kicsi céklát, egy sárgarépát, fél centi pucolt gyömbért és egy kellevelet turmixolj össze.
A lédús uborka jó antioxidáns-forrás, míg az alma emészthetetlen pektinrostjaival a bélflóra egészségét támogatja: moss meg egy 10-12 centis darab uborkát és másfél zöld almát, facsard rá egy negyed lime vagy citrom levét, és turmixold simára két kellevéllel az italt. Vízzel hígíthatod.
Használj két kellevél mellé 150 gramm kivit, egy zellerszárat és egy evőkanál előre beáztatott chiamagot, így fehérjében is gazdag C-vitamin-bombát kapsz.
Egy extra zöld turmixhoz használj négy fodroskellevelet, egy marék spenótot, egy evőkanál spirulinaport és 200 milliliter vizet. Nemcsak rost és vas van benne bőven, de egy kicsi protein is.
Egy másik gazdag, zöldséges italhoz használj két fodroskellevelet, két zellerszárat, egy zöld almát, pici citromlevet és 10 centi uborkát. Vízzel hígíthatod. Rengeteg antioxidánst viszel be a sok zöld festékanyaggal.
A spenót gazdag A-, B6-, C-, K- és E-vitaminban, folsavban, rostban. Turmixolj össze 80 gramm spenótot egy levél fodros kellel, 250 milliliter vízzel és egy evőkanál házi mogyoróvajjal.
Az avokádót a gyümölcsök közt is kiemelkedő rosttartalom és magas egészséges, növényi zsírtartalom jellemzi. Turmixolj össze 50 gramm kelt, fél érett avokádót és 125 milliliter vizet!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések