A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors, tormás sonkatekercs: sokkal finomabb, mint a bolti

A házilag készített változatba biztos, hogy kevesebb tartósítószer és ízfokozó kerül.

A karácsonyi ünnepkör ételei nem csupán halászléből, sültekből és illatozó süteményekből állnak, a legtöbb családban helyet kapnak a hidegtálak is. Ez utóbbit akár rendelheted is, de biztos, hogy finomabb lesz, ha te magad készíted. A kaszinótojás és a franciasaláta mellett ugyanis kétségkívül ez a hidegtálak veleje, a kedvenc csemege, így megéri az a kis idő, amit rászánsz.

Hozzávalók 4 személyre:

10 szelet sonka
10 dkg ecetes, reszelt torma
20 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg sajtkrém - natúr
2 dl főzőtejszín
4 csapott evőkanál liszt
só, fehérbors

Elkészítés:

10 dkg vajat olvassz fel lassan egy lábosban, majd szórd rá a lisztet, és a meleg, de nem forró tűzhelyen keverd, míg ki nem fehéredik. Húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt és a hideg tejet, majd keverd az egészet csomómentesre. Tedd vissza melegedni, ízesítsd sóval, fehérborssal. Ha ezzel kész vagy, hagyd hűlni. Közben a maradék 10 dkg vajat verd habosra, majd add hozzá a reszelt tormát, a sajtkrémet és a már kihűlt besamelt. Dolgozd össze az egészet. Miután elkészültél a töltelékkel, porciózd a kiterített sonkákra, majd göngyöld fel őket. A tekercsek tetejére díszítésként kerülhet petrezselyemlevél, uborka vagy aprócska, félbevágott koktélparadicsom is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések