A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gesztenyés zöldfűszerekkel töltött pulykatekercs szélesmetélttel

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg pulykamellfilé
1 cs. zsálya
1 cs. bazsalikom
1 cs. petrezselyemzöld
10 dkg gesztenyepüré
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 ek. olívaolaj

Parmezán sajtos szélesmetélt
30 dkg szélesmetélt
1 db póréhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
1 dl tej
2 dkg vaj
2 ek. olívaolaj
2 dkg reszelt parmezán

Elkészítési mód:

A friss fűszernövényeket, a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a gesztenyepürével, a felvert tojással, és sóval ízesítjük. A pulykamellet éles késsel szétnyitjuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval bedörzsöljük. A kiterített húst alufóliára helyezzük, a tölteléket egyenletesen szétterítjük, majd óvatosan feltekerjük és az alufóliába csomagoljuk. Tepsibe helyezzük, 2 dl vízzel felöntjük, és 30 percig 180 °C-os előmelegített sütőben pároljuk, a fóliából kibontjuk, és 150 °C-on készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután éles késsel felszeleteljük.

Parmezán sajtos szélesmetélt

Serpenyőben az olívaolajt felhevítjük, hozzáadjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát, a póréhagymát, lepirítjuk, vajdarabokkal és reszelt parmezánnal megszórjuk, majd összekeverjük. Felöntjük tejjel, sóval ízesítjük, krémesre főzzük, azután összekeverjük az enyhén sós vízben kifőzött tésztával és köretként tálaljuk a hús mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések