A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bocsánatot kért botrányos kijelentése után Kósa Lajos

Kósa Lajos még a Fidelitas tisztújító kongresszusán tett igencsak éles kijelentést, amivel nagy felháborodást váltott ki a magyarországi zsidó közösségekből, ezért most bocsánatot kért – írja a 24.hu.

Kósa a kongresszuson az önkormányzati választások kapcsán említette meg, hogy teljesen átalakultak a politikai viszonyok. Miint mondta:

„Nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal...”

...a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe.

– mondta Kósa.

A fideszes politikus ezen kijelentését rendkívül sokan bírálták, és antiszemitának ítélték meg a kifejezést, ezért Kósa Lajos ma reggel Facebook-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba kijelentése kapcsán.

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja” – írja Kósa majd úgy folytatja:

Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések