A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feta sajt baconbe göngyölve, sütve: isteni magában is

A baconbe tekert feta sajtot feltétlenül meg kell kóstolnod! Amilyen egyszerű, olyan finom.

A karakteres ízű feta sajt sokféleképpen felhasználható. Tökéletes húsokhoz, salátába, mártogatósnak, sőt baconbe tekerve előételként, baráti beszélgetésekhez is kiváló. Remek választás kerti partikra, hisz grillen sütve a legfinomabb. Kínálhatsz hozzá különféle mártogatósokat, és tálalhatod salátaágyon is.

Hozzávalók 4 személyre:
    40 dkg feta sajt
    20 dkg bacon
    0.5 dl olívaolaj
    3 szál aprított petrezselyem
    bors

Elkészítés:
A feta sajtot vágd tetszőleges nagyságú, körülbelül fél centi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze borssal, apróra vágott petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel, és kend be vele a sajtdarabokat. Tekerd be baconnel úgy, hogy mindenhol befedje. Ha maradt fűszeres keverék, kívülre is kenhetsz belőle.

Rakd a tekercseket olajjal megkent, forró grillrácsra, és forgatva süsd meg. Ha belül megolvad, kívül piros, ropogós, vedd le a rácsról. Ha serpenyőben készítenéd, önts bele kevés olajat, és mindkét oldalát süsd pár percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések