A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért hordjunk télen feltétlenül sapkát

Megérkezett a tél, és vele a hajproblémák is. A kinti hideg és a benti meleg, a száraz levegő szárítják a fejbőrt és a hajat, a sapkától könnyebben zsírosodhat, mindez pedig kedvez a korpa kialakulásának. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, érdemes megfogadni Varga-Darabos Andreának, a Szappantündérnek, a Manna Natúr Kozmetikum alapítójának alábbi tanácsait.

Kerüljük a hideget, a forrót


Közhely, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: vigyázni kell arra, hogy ne fázzon meg a fejbőr. Használjunk sapkát, hajmosás után pedig ne menjünk hidegre. A forrótól is óvakodjunk, hajmosásnál éppúgy, mint hajszárításnál.

Figyeljünk, mit kenünk magunkra

A samponok gyakori összetevője a nátrium-lauril-szulfát, ismertebb nevén az SLS, ami több egészségi kockázata mellett erősen szárítja a bőrt és a hajat. Ha csak lehet, kerüljük a szintetikus hajápoló kozmetikumokat is, mert minél kevesebb vegyszer kerül a szervezetbe és a környezetbe, annál jobb.

Használjunk növényi szappant

Pont olyan jól tisztít, mint a szintetikus fajták, igaz, kicsit másképp kell használni: habosítsuk fel a szappant a kezünkben vagy a nedves hajon, masszírozzuk át alaposan a fejbőrt, hogy felpezsdítsük a vérkeringést, és megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől. Ezután alaposan öblítsük ki a hajat, majd az utolsó öblítésnél használjunk almaecetes vagy citromos vizet, ami segít tökéletesen eltávolítani a szappant, és csodás fényt ad.

Balzsam helyett jobb a pakolás

Télen a balzsam helyett inkább hajpakolás használata javasolt, mert egyszerre ápolja a hajat, hidratálja, táplálja a fejbőrt, ráadásul a hatása igen hosszú távú.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések