A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Előkerült Lajkó Félix ellopott hegedűje

Novemberben ellopták Lajkó Félix hegedűművész 160 milliós hegedűjét, miközben a zenész és családja hozzátartozóik sírhelyét látogatták meg. A Szabad Magyar Szó megírta, hogy előkerült az ellopott hangszer.

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai Újvidéken letartóztattak egy temerini és egy ópázovai férfit Újvidéken, akiket nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítanak. A két letartóztatott személy Mindenszentek napján Péterrévén lopott el egy hegedűt egy autóból, amelynek értékét a szakértők félmillió euróra becsülik.

Az egyik gyanúsított, akinél a hegedű volt, a rendőri intézkedések során megpróbált elszökni és el is hajította a hangszert, de a rendőrség utolérte és letartóztatta.

Mindkét gyanúsítottak negyvennyolc órás előzetes letartóztatásba helyeztek, bűnvádi feljelentést tettek ellenük. Ügyük az óbecsei ügyészség előtt tárgyalják majd.

A szerb sajtó értesülései szerint a hegedű Lajkó Félixé volt, akinek a hírek szerint már vissza is juttatták az ellopott a hangszerét, ami egy 1800-as évek elején készült Domenico Montano hegedű.
Hirdetés

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések